Sex-E-Pil

A zenekart a '80-as évek elején alapította Hegyi Zoltán (ének), László Viktor (basszusgitár), Kocsis Tamás (gitár) és Vangel Tibor (dob). A név Johnny Rotten (John Lydon) két zenekarának, a Sex Pistolsnak és a Public Image Ltd-nek at összevonásából ered.

1984-től folyamatosan koncerteztek, egy időben a Ráday Klub házizenekarának számítottak. 1986-ban kirúgták Hegyi Zoltánt, de decemberben már ismét ő énekelt. Első lemezük az Egyesült álmok 1988. októberében jelent meg a Ring kiadónál. 1989-ben ismét (immár végleg) megváltak Hegyi Zoltántól. Az Almássy Téri Szabadidőközpontban adtak egy nagyszabású búcsúkoncertet.

Az énekesi posztot a holland Mick Ness vette át, akivel már deklaráltan a világsikert célozta meg a zenekar. Az új felállásban először 1989 márciusában, a HungaroCarrot fesztiválon léptek fel.

1990-ben jelent meg a WeAST-CMC kiadónál a bi... című kazetta. A korlátozott számú, példányonként dedikált kiadványt a zenekartól lehetett megrendelni, vagy a koncerteken lehetett megvenni.

1990 második felében jelent meg második nagylemezük a Love, Jealousy, Hate. 1991-ben csatlakozott a zenekarhoz Varga Gábor (sampler és billentyűs hangszerek). Még ebben az évben György Péter a zenekar menedzsere megalapította a Human Telex kiadót.

Következő lemezük az Against Nature már itt jelent meg kazettán 1992-ben. A lemezt a T3 (a Human Telex utódja) 1993-ban CD-n is megjelentette. Az Eroding Europe című dal klipjét gyakran adta az MTV 120 Minutes című műsora. Björk együttesének, a Sugarcubesnak európai turnéján a Sexepil volt az előzenekar. Felléptek az ez évi Nap-Nap fesztiválon is.

A zenekar következő lemeze a Sugar for the Soul már a Warnernál jelent meg 1995-ben. A Jerusalem című számhoz készült klip világpremierje az MTV Alternative Nation című műsorában volt. A Faith no More budapesti koncertjén ők voltak az előzenekar, majd eltűntek a zenei életből.

2001-ben felléptek a Szigeten.

A te értékelésed: Semmi Átlag: 5 (2 votes)