Vidámpark

A zenekar 1991-ben alakult. Őz Zsolt énekes az Ugatha Christie-ből igazolt át.

Első kazettájuk 1992 márciusában jelent meg Karnevál címmel. Az ezt követő időszak a zenei útkeresés, a szórványos tagcserék jegyében telik. Őz énekes az együttes akkori irányvonalától némiképp eltérő hangvételű dalait saját néven, szólókazettaként jelenteti meg 1993-ban.1994 őszére végre kialakult egy újabb felállás, s elkezdődhettek az új – Cracowia Express - dalok felvételei. A lemezen a három alapító tag (Szalay Péter - gitár, Őz Zsolt - ének, Balahoczky István - basszus) mellett Farkas Zoltán (szintén ex-Ugatha Christie) dobolt.

A zenekar mondja magától: "Bár a tagok nem tudnak kibújni bőrükből, annyi azért elmondható, hogy a zene jóval nyersebb, dögösebb, mint az első anyag idején. A rock and roll feeling ettől megmaradt, ha kevesebb klasszicizáló hangszínnel is (metálosoknak ezért csak szódával ajánljuk). A funk-ízű basszgitárjáték keveredik a hol jazzes, hol kőkemény dobbal és a széles skáláén mozgó gitárhangzásokkal, az ének pedig olyan, amilyen."

A Vidámpark 2000-ben alakult újjá, Őz Zsolt énekes és Papócsi László billentyűs ’vezérletével’. A végleges felállás 2003. áprilisára datálható. Jelenleg a várhatóan 2 Citrom címen megjelenő bemutatkozó lemezük stúdió felvételeit készítik, melyek boltokba kerülése 2006-ra várható. A zene a Vidámparkot kedvelők számára alapvetően ismerős lesz, de hangzása és hangulata miatt sok régi és új rajongónak jelent majd meglepetést. Az újak mellett régi Vidámpark számok is megszólalnak a koncerteken.

Forrás: Vidámpark hivatalos honlap

A te értékelésed: Semmi Átlag: 5 (1 vote)